4.klasse – undervisning

Seksuel sundhed

I Holstebro kommune prioriteres børn og unges seksuelle sundhed højt og sundhedsplejen har i et samarbejde med skolerne indført en række initiativer der omhandler børn og unge i alle aldre. Der er blandt andet udviklet en læseplan, der henviser til relevant litteratur og nyttige links om emner som: sundhed og trivsel, familieliv, kroppen, pubertet og seksualitet. Der er også information om mulighed for skolen at deltage i Uge 6 kampagnen der hvert år udvælger et emne, der målrettes skolebørn og unge på alle klassetrin.

 

Pubertets undervisning for piger og drenge.

I 4.klasse er der  tilbud til pigerne og drengen om forandringer i puberteten, hvor sundhedsplejersken tilbyder undervisning efter aftale med lærere.

Sundhedsplejersken målretter undervisningen efter elevernes behov for viden og vejledning i forhold til kroppens forandringer og fx personlig hygiejne, menstruation.

Der er særlig fokus på at eleverne får viden om hvordan kroppe er mangfoldige og forandres på forskellig vis i forbindelse med pubertet og at undervisningen ligger op til at eleverne oplever at det er rart, sjovt og trygt at tale med hinanden og sundhedsplejersken om krop og pubertet på et generelt plan.

Forældre kan anbefales at tage emnet omkring pubertet op med deres eget barn og kan læse mere og se små film på hjemmesiden: www.migogminkrop.dk eller kroppelop.dk/tv. Forældre er altid velkommen til at kontakte sundhedsplejersken hvis der er noget der vækker bekymring eller usikkerhed omkring det enkeltes barns udvikling eller reaktioner på pubertet m.m.

Skolens personale har også mulighed for at tilrettelægge undervisningen selvstændigt eller søge faglig sparring hos sundhedsplejersken.

Der er ydermere åben konsultation for opfølgning på problematikker eller undersøgelser, som på de øvrige årgange. Her kan både familien og sundhedsplejersken tage initiativet.

Comments are closed.