Marte Meo

Marte Meo er en metode, hvor man ved hjælp af små videooptagelser støtter barnets udvikling og det positive samspil mellem barn og forældre. Metoden tager udgangspunkt i, at alle mennesker har styrker og kompetencer, der kan findes og udvikles.

Som forældre kan man opleve nogle vanskelige hverdagssituationer og man kan komme ud af et sidespor, hvor man ikke handler helt så hensigtsmæssig som man gerne ville.

Hvis du som forældre, kan genkende en eller flere af følgende situationer, kan du tale med din sundhedsplejerske om at prøve metoden Marte Meo:

  • Du oplever, at dit barn er svært at forstå
  • Dit barn er uroligt og græder meget
  • Du ønsker mere glæde i samværet med dit barn
  • Dit barn har svært ved at spise, falde i søvn eller blive badet
  • Du føler dig usikker og bange for ikke at slå til som forælder
  • Dit barn har behov for særlig støtte til udvikling

Marte Meo foregår på den måde at sundhedsplejersken optager ca 5-7 minutters video i et besøg og efterfølgende besøger hun Jer igen, med vejledning til hvordan I kan støtte jeres barn. Antallet af optagelser kan variere meget fra 2-3 gange op til 5-7 videooptagelser.

Forældre som har benyttet sig af tilbuddet om Marte Meo har udtalt at : “det er en gave at få øje på det man som forældre er god til og kan gøre endnu mere af “.

Henvisning til et Marte Meo forløb kan ske gennem din egen sundhedsplejerske eller sundhedsplejens telefonrådgivningen på hverdage mellem 8.00-9.00 tlf: 96115300.

Comments are closed.